PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Da, birokracija i logika katkada ne idu ruku pod ruku. Zato ćemo navesti što možda velik broj vozača ne zna da trebaju imati u vozilu, pa su samim time i u prekršaju ako ih u tome ulovi policija, pa ih razvesele novčanom kaznom.

Ako niste znali podsjećamo kako možete platiti kaznu ako nemate vozačku dozvolu, prometnu dozvolu, potvrdu o osiguranju vozila i Europsko izvješće o nesreći.

Evo što sve trebate znati…

  • 300 kuna kazne propisano ako vozite bez vozačke dozvole ili potvrdu o podnesenom zahtjevu za izdavanje vozačke dozvole ili je pak ne pokažete na zahtjev policijskog službenika
  • 300 kuna kazne za ostavljanje prometne dozvole u vozilu
  • 300 do 1.000 kuna kazne ako ne predočite policu osiguranja vozila
  • 300 do 1.000 kuna kazne ako vozač vozila koji na zahtjev ovlaštene službene osobe ne predoči Europsko izvješće o nesreći (Zakon o obveznim osiguranjima u prometu čl. 66. st. 2.)

I ne zaboravite! Kazna je uvijek predviđena za vozača.

Nije vam dosta? Pa, slične zahtjeve, ali i drugačije kazne imaju i u drugim europskim državama, tako da po tom pitanju Hrvatska nije izuzetak. A još kad se sjete ovi domaći zatražiti i Potvrdu eko testa to će biti još jedan papir i potencijalna kazna vozačima.

Automobili

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)