PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

UPIT

Poštovani!

Obraćam se zbog problema sa mobilnim uređajem kojega šaljem na servis treći puta! Dva puta za redom su mi vratili uređaj kroz desetak dana sa napomenom da je kvar uočen i otklonjen!!

No prilikom preuzimanja uređaja uređaj je i dalje neispravan pa im ga namjeravam poslati i treći puta. Zanimaju me prava kao potrošača pošto se smatram oštećenim za vrijeme provedeno bez uređaja.

 

Odgovor Savjetovališta potrošača Međimurske županije

Poštovani,

ovo je zaista premalo podataka za konkretan savjet. Naime, ako se radi o novom uređaju tj. uređaju pod garancijom, onda je bilo bolje da ste nam se obratili prije, jer se očigledno radi o materijalnom nedostatku. No i sada nije kasno da se pozovete na materijalni nedostatak koji je očit, ako se uređaj ne može popraviti.

Pišete da šaljete uređaj u servis ???? To bi značilo da Vaš uređaj nema garancije? Naime ako je pod garancijom sve rješavate s trgovcem, a ne servisom, jer Vi ste „ispravan“ uređaj kupili kod trgovca da ga koristite, a ne da ga šaljete u servis.

Kako ne bi morao prepisivati po tko zna koji puta što je „materijalni nedostatak“, a što „garancija“ i koje su mogućnosti ostvarenja potrošačkih prava molim Vas pročitajte to na

https://savjetovaliste.info/index.php/10-naslovnica/5-materijalni-nedostaci-i-ili-jamstvo-garancija

I da završim sa Vašom zadnjom konstatacijom, ako se radi o uređaju pod garancijom imate pravo na naknadu štete koja Vam je pričinjena zbog neispravnosti, ALI, to morate dokazati (potvrdom stručnog vještaka, ili slično) nije dovoljna Vaša riječ, treba materijalni dokaz.

Više Vam na osnovu Vašeg e-maila ne mogu reći.

Srdačan pozdrav i sretno !

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)