PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Savjetovalište za potrošače Varaždin

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta putem Javnog natječaja od početka ove godine sufinancira rad područnih savjetovališta za zaštitu potrošača, po načelu podjele Republike Hrvatske na šest područja. Na sjeverozapadu Hrvatske je Područje II (Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurka i Koprivničko-križevačka županija). Na području Međimurske županije djeluju dvije udruge za zaštitu potrošača to; Društvo „VUKANOVČAR“ vodi Savjetovalište potrošača Međimurske županije, koje sufinanciraju Međimurska županija, te Općine Gornji Mihaljevec, Mala Subotica i Selnica, te „Međimurski potrošač“ koji nije učestvovao sa svojim projektom na Javnom natječaju Ministarstva gospodarstva.

Na Javnom natječaju MINGPO, za Područje II prihvaćen je projekt udruge „Varaždinski potrošač“, te je od 01. travnja 2018. godine počeli sa radom Savjetovalište za zaštitu potrošača koje pruža savjete potrošačima kako zaštiti svoja potrošačka prava iz područja općih prava potrošača, usluga u turizmu, javnih usluga i financijskih usluga. Suradnik u provedbi Projekta je Društvo „VUKANOVČAR“, preko kojeg se provodi mobilna komponenta Savjetovališta tj. savjetnici za zaštitu potrošača iz Varaždinskog savjetovališta“ izlaze na teren po zahtjevu JLS koje sufinanciraju Projekt. Savjeti u Savjetovalištu za zaštitu potrošača su za potrošače besplatni.

Stjecanje statusa Savjetovališta rezultat je kontinuiranog rada udruge Varaždinski potrošač koja od 2002. godine, dakle, 16 godina provodi projekt Informiranje i savjetovanje potrošača, ističe dopredsjednica udruge i savjetnica za zaštitu potrošača Sanja Keretić.

U Varaždinskom savjetovalištu rade tri savjetnice za zaštitu potrošača:

Savjetnik pravnog usmjerenja: Maja Jezernik 
Savjetnik društvenog usmjerenja: Sanja Keretić
Financijski savjetnik: Monika Novak

Najviše upita i zahtjeva za savjet kako ostvariti potroška prva je iz područja općih prava potrošača je vezano uz materijalni nedostatak na proizvodu što podrazumijeva neispravnost kupljenog proizvoda dok je tek neznatno manje upita  koje se odnose na područje telekomunikacija, odnosno poslovanje s teleoperaterima i sklapanje ugovora sredstvima daljinske komunikacije kaže savjetnica Maja Jezernik.

Važno je podsjetiti korisnike da se informiraju prije sklapanja ugovora, da postave dodatna pitanja ukoliko imaju nejasnoća oko financijske usluge koju žele koristiti, posebno oko instrumenata osiguranja i drugih obveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa. Nama je prilikom razgovora s potrošačem najbitnije da nam dostave dokumentaciju: ugovore i opće uvjete jer  bez toga nije moguće pružiti konkretan savjet, naglasila je Monika Novak.

Potrošači se u Savjetovalište Varaždin  mogu javiti telefonom na broj 042 211 110 ili pozivom na jedinstveni broj telefona 072 414 414 te osobnim dolaskom u ured udruge na adresi Graberje 33, Varaždin (bivši centar Tomislav Špoljar) svakim radnim danom od 10 do 14 sati.

Pitanje mogu postaviti i putem elektroničke pošte  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem Centralnog informacijskog sustava zaštite potrošača: https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp

Rad savjetovališta financira se sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva financija, savjeti potrošačima su besplatni.

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)