PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

UPIT

Poštovani, 
Javljam Vam se sa upitom vezanim za policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.
Policu sam sklopio sa jednim osiguravajućem društvom krajem svibnja ove godine te platio u gotovini. Prije nekoliko dana kontaktirao me agent sa kojim sam sklopio policu i tražio od mene da idem po prethodnu policu u osiguravajuće društvo sa kojem sam imao sklopljenu policu prošle godine. Kao razlog je naveo da je kopija moje prethodne police loše kvalitete te osiguranje ne želi priznati bonus koji mi je priznat tokom sklapanja police i ukoliko ne donesem prethodnu policu morati ću platiti razliku.

Zanima me da li je zakonski moguće da osiguranje traži od mene plaćanje nekakve razlike za policu koju sam uredno platio?

U ugovoru nije navedeno da postoji bilo kakva mogućnost naknadnog plaćanja.

Unaprijed Vam se zahvaljujem!

Marko

Lp

 

Odgovor Savjetovališta potrošača Međimurske županije

 

Poštovani,

Kod sklapanja bili kojeg ugovora (police osiguranja) nužno je prije potpisivanja proučiti Opće uvjete poslovanja. Kod osiguranja u detaljima razlikuju se uvjeti pojedinih osiguravajućih kuća. U Vašem slučaju radi se o Generali osiguranju, gdje Opći uvjeti poslovanja određuju da je potrebna slijedeća dokumentacija za osiguranje od automobilske odgovornosti: prometna dozvola, osobna iskaznica, polica osiguranja prethodnog osiguratelja, potvrda o bonusu – malusu prethodnog osiguratelja te potvrda o uplati.

Savjetujemo Vas da dostavite potrebnu dokumentaciju (polica osiguranja prethodnog osiguratelja i potvrda o bonusu), jer ne radi se o naknadnom plaćanju, nego dokazu da imate bonus i u kojem postotku, a to je u Vašem interesu.  Sami ste upitom napisali da je sporan samo dokument od police osiguranja, pa vjerujemo da ćete dostavljenom dokumentacijom riješiti ovaj problem.

S poštovanjem !

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)