PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Upit

Poštovanje,

imam jedan mali problem. Kupila sam laptop u Pevecu prije mjesec i par dana, međutim laptop je već bio na servisu. Nije se htio dignuti sustav na njemu niti sam ga mogla koristiti, oni su inzistirali na servisu, iako sam ja htjela povrat novaca, ali da ne bude problema sam pristala na servis radi mojih potreba da to bude brže i lakše.. laptop je došao prije 3 dana i opet greška. Ne otvara ladicu za cd/dvd niti čita USB utor. Opet ću ići tamo ali znam da će inzistirati na servisu, ali meni to nema smisla davati laptop svakih tjedan dana na servis a dala sam za njega 3.000 kn. Što sada napraviti?!  

Molim vas za pomoć. L.p. Lorena

 

Odgovor Savjetovališta potrošača Međimurske županije

Poštovana potrošačice Lorena! Šteta što niste članica naše udruge, pa bi već znali što napraviti.  U Vašem slučaju radi se o „Materijalnom nedostatku“ , a je u „jamstvu“.Da ne prepisujemo proučite ovdje: https://www.savjetovaliste.vukanovcar.hr/8-naslovnica/7-materijalni-nedostaci-i-ili-garancija Vi ste laptop kupili da ga koristite, e ne da ga šaljete na servis. Trgovac je bio dužan pred Vama upaliti laptop, da se uvjerite da je ispravan. Očigledno to nije uradio i ne može izraziti sumnju da ste ga Vi pokvarili. Znači postupajte prema naputcima za „Materijalni nedostatak“. Koliko vidim Vi ste krenuli tim putem, ali '?????????? možete li dokazati da Vam trgovac nije htio dati novi laptop ili vratiti novac, prema Vašem zahtjevu ?????? Uvjeren sam da ne možete, jer ste postupali po „usmenom inzistiranju trgovca“. 

Zato Vam savjetujem, odnesite laptop trgovcu, pozovite se na materijalni nedostatak i tražite po Vašem izboru povrat novaca ili novi uređaj.  Ako ne udovolji Vašem zahtjevu, pripremite si unaprijed pismeni zahtjev za to, dajte trgovcu taj pismeni zahtjev i tražite da Vam da pismenu potvrdu o zaprimljenoj reklamaciji. Dužan je odgovoriti u roku od 15 dana, (ne pristajte slati laptop u servis, ponavljam, Vi ste ga kupili da ga koristite, a da ga šaljete po servisima) ako ne postupi po Vašem zahtjevu prijavite ih Gospodarskoj inspekciji, a detalje za tu prijavu možete naći ovdje: https://www.savjetovaliste.vukanovcar.hr/8-naslovnica/10-savjeti-upute-i-prijava-trzisnoj-inspekciji .

S poštovanjem !

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)