PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

 

UPIT

Poštovani,

Ljubazno Vas molim za pomoć...

Naime, prije 3g smo u Elipsu kupili sušilicu rublja Gorenje koja je njihova top klasa (vrijednost iste je bila 5700 kn) i koja je besprijekorno radila cijelo vrijeme do unazad 10 mj i od tada je počela pokazivati “neposlušnost” te se pokvarila već 5 puta!

S obzirom da je još pod garancijom, svaki kvar smo uredno prijavili njihovom ovlaštenom servisu te su je već 4 puta popravljali s tim da je zadnji servis bio u lipnju i ona seet pokvarila prije 20ak dana.

U lipnju su prema riječima servisera promijenili sve od toplinske pumpe, elektronike i vijaka i rečeno mi je da je sada sve novo i da ista može raditi još godinama, no ona se nažalost OPET pokvarila i ne daje nikakve “znakove života”.

Kako mi je već pukao film od servisa i učestalih popravaka, poslala sam poduži mail na njihove prigovore sa cijelim i detaljnim obrazloženjem svog slučaja te ih zamolila da mi naprave zamjenu sušilice s obzirom na 5 kvarova u nepunih 10mj.

Nikakvu povratnu informaciju nismo dobili 14 dana (15 je koliko znam zakonski rok za povratni odgovor) nego su se konačno zadnji 15i dan očitovali- vjerojatno generičkom porukom u nastavku

Poštovanje !

 

 Temeljem Vašeg prigovora smo izvršili analizu radnih naloga te smo utvrdili kako se čeka dogovor termina s Vama i našim serviserom kojem je prijavljena Vaša posljednja reklamacija. S obzirom da u posljednjoj godini imamo česte prijave reklamacija odlučili smo u rješavanje Vaše reklamacije uključiti i našeg servisnog instruktora. Očekujemo trajno rješenje Vašeg aparata, a u suprotnom ćemo poduzeti daljnje aktivnosti u skladu s našom jamstvenom izjavom.

 

 S poštovanjem !

 

Mene sada kao potrošača zanima sto mi je činiti jer ne pristajem na jos jedan popravak jer nemam namjere svako malo biti bez aparata koji se učestalo kvari a prijeko mi je potreban s obzirom na dvoje djece?

Zapravo sam toliko ljuta i razočarana da bih cijeli slučaj poslala na upravu u Sloveniji.

Hvala unaprijed na odgovoru!

Potrošačica

 

 

Odgovor:

 

Poštovana,

Jamstveni list Vam omogućava besplatni popravak, te mogućnost zamjene ako se proizvod ne može popraviti, no ne poznaje pojam „učestali kvarovi“ je li to 2 ili 10 kvarova u godini dana, ne poznaje granicu „ne pristajem na još jedan popravak“ .

Ali zapazite u tumačenju Zakon o obveznim odnosima na pojmove: „popravak u razumno roku“ – naime zakonom nije propisano koliko je to dana, a sudska praksa je da je razumni rok 45 dana.

Nadalje Imate pravo na naknadu štete koju ste pretrpjeli zbog toga što ste bili lišeni uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja. Vodite računa da usmena obećanja ne predstavljaju dokaze. No, i za to nije dovoljna samo izjava, morate imati račun i nalaz vještaka.

Uočite još da imate pravo zbog učestalih kvarova  tražiti vještačenje o tome može li se i isplati li se opće popravak o trošku trgovca (proizvođača), u smisli da za to tražite pismeno očitovanje od nezavisnog servisa, što je uvjet da možete zatražiti zamjenu tj, novi proizvod.

Evo to skraćeno izvod iz Zakona o obveznim odnosima, a vi odlučite o postupcima. Znači opisano Vam je što sve možete, ali je isključivo na Vama odluka što Vam je činiti.

Još sam savjet ili informacija, ali Vam na reklamaciju ne odgovore u roku od 15 dana ili niste zadovoljni s odgovorom imate pravo prijave Gospodarskoj inspekciji

Prijava se može podnijeti:

 • putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.na propisanom obrascu PRIJAVA POTROŠAČA TRŽIŠNOJ INPEKCIJI putem Centralnog informacijskog sustava za zaštitu potrošača (CISZP)- https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp
 • putem pošte na adresu:
  MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
  UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE U GOSPODARSTVU
  Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb
 • osobno u Pisarnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta 

 

Informacije o podnošenju prijava:

Telefon: 01/6109-771, Fax: 01/6109-799

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)