PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Pojašnjenje HZZO na naš upit o tome tko plaća naknadu radniku za vrijeme (bolovanja) samoizolacije zbog SARS CoV-2 odnosno, u slučajevima  kada je radnik zaražen i liječi se bilo kod kuće bilo u bolnici, drugo kada je radnik pozitivan ali bez simptoma i mora biti u samoizolaciji i treće kada je radnik član obitelji (kolektiva) kojima je Rješenjem ZJZ obvezna samoizolacija zbog toga što je tetko u toj grupi pozitivan na testiranju, ovim putem obavještavamo Vas da je na službenim stranicama HZZO-a dana uputa kako osiguranicima tako i poslodavcima, a iste možete preuzeti na slijedećim linkovima:

https://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/

https://www.hzzo.hr/obavijest-osiguranicima-koronavirus/

a u bitnom, ukoliko je osiguraniku indicirana mjera privremene nesposobnosti odnosno spriječenosti za rad (u daljnjem tekstu: privremena nesposobnost) utvrđene po uzroku D0 - izolacija, naknada plaće za vrijeme privremene nesposobnosti po uzroku D0 - Izolacija isplaćuje se osiguraniku na teret sredstava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: HZZO) od prvog dana korištenja prava prema članku 41. stavku 1. ZOZO-a, temeljem Izvješća o privremenoj nesposobnosti/spriječenosti za rad (u daljnjem tekstu: Izvješće) i sve ostale potrebne dokumentacije navedene u uputi, a ukoliko je indicirana bolest naknadu plaće isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava za prvih 42 dana privremene nesposobnosti za rad, odnosno za prvih 7 dana privremene nesposobnosti za rad za invalida rada u slučaju ako je osiguranik:

  • privremeno nesposoban za rad zbog bolesti ili ozljede, odnosno ako je radi liječenja ili medicinskih ispitivanja smješten u zdravstvenu ustanovu, dok je od 43. dana (odnosno 8 za invalida rada) moguća naknada isplaćene plaće poslodavcu od strane Zavoda.

Molimo Vas da pozorno proučite dostavljene Vam upute, a u slučaju bilo kakvih daljnjih nejasnoća stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem.

Nenad Glavak, dipl.iur.
Rukovoditelj odjela za zdravstveno osiguranje

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)