PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Hrvatska narodna banka omogućila je svim kreditnim institucijama povoljan tretman odgoda otplate kredita za potrošače koji su se u financijskim poteškoćama našli zbog pandemije izazvane virusom COVID-19.  Potrošači koji su do sada uredno podmirivali svoje financijske obveze i zaposlenici poduzetnika čije je poslovanje ugroženo pandemijom koronavirusa mogu ostvariti odgodu plaćanja kredita tzv. moratorij na određeno razdoblje.

Ako se suočite s potencijalnim poteškoćama u vraćanju kredita zbog pandemije, trebate se obratiti svojoj kreditnoj instituciji, koja je dužna dati sva potrebna pojašnjenja i upute vezane uz vaše obveze. U slučaju da niste zadovoljni postupanjem kreditne institucije, možete iskoristiti svoje pravo i uputiti joj pisani prigovor.

Ako se kreditna institucija ne očituje o vašem prigovoru u roku od 15 dana od dana kad je primila uredan prigovor ili ako je ocijenila da je vaš prigovor neosnovan, odnosno ako niste uspjeli razriješiti spornu situaciju te i nadalje sumnjate u zakonitost i pravilnost njezina postupanja, obavijest o svom prigovoru možete proslijediti Hrvatskoj narodnoj banci.

HNB

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)