PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Projekt "Međimurski info centar potrošača" koji provodi Društvo "VUKANOVČAR" u 2019. godini, je projekt "mobilnog savjetovališta" i zajedničkog sufinanciranja Projekta od strane svih lokalnih samouprava Međimurske županije.

Projekt se zasniva na pogodnostima suvremenog digitalnog doba s ciljem da pravovremenim i cjelovitim informiranjem, te savjetovanjem i edukacijom ciljane skupine potrošača i njihovih obitelji od pasivnoga konzumera  stvori potrošački pismenog potrošača svjesnog svojih prava na zakonom zajamčenu visoku razinu kvalitete roba i usluga, na kulturan i čovjeka dostojan odnos potrošača i trgovca, te tako potrošačima omogućiti na zakonu utemeljenu zaštitu od mita, korupcije, birokratske i monopolističke samovolje gospodarsko-bankarskog lobija.

 Projekt se temelji na čl. 126. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15 i 14/19) koji nalaže svim lokalnim samoupravama da moraju:

  1. informirati i provoditi izobrazbu potrošača
  2. organizirati savjetovanje potrošača
  3. inicirati i podupirati projekte udruga koji unapređuju i promiču prava potrošača
  4. sudjelovati u provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača na lokalnoj razini
  5. obavljati i druge poslove u skladu s posebnim propisima.

Sufinanciranje projekta su za 2019. godinu je prihvatila Međimurska županija, te Općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica i Sveti Juraj na Bregu i Selnica, a projekt je poslan i u Općine Mala Subotica, Sveti Martin na Muri i Štrigova. Grad Mursko Središće je odbio sufinancirati projekt kao nepotreban potrošačima Murskog Središća.

Sredstva su odobrena kako slijedi: 

IZVOR OČEKIVANI IZNOS ODOBRENI IZNOS
PREDANI PROJEKTI NATJEČAJ U TIJEKU OČEKUJE SE NATJEČAJ
Međimurska županija     10.000,00 kn 10.000,00 kn
Općina Nedelišće     1.000,00 kn 1.000,00 kn
Općina Sveti Juraj na Bregu     2.000,00 kn 2.000,00 kn
Općina Selnica     2.000,00 kn 2.000,00 kn
Općina Gornji Mihaljevec     4.000,00 kn 4.000,00 kn
  Općina Mala Subotica   3.000,00 kn  
  Općina Sveti Martin na Muri   4.000,00 kn  
  Štrigova   4.000,00 kn  
Ostali proračuni (ministarstva…) -   kn  
Vlastita sredstva (članarine i sl.) 238,75 kn  
Sponzori, donacije -   kn  
Sredstva dobivena obavljanjem gospodarske djelatnosti -   kn  
Međunarodne zaklade i fondacije -   kn  
Ostali prihodi (navesti koji__________________)                                         -   kn  
UKUPNO: 30.238,75 kn 19.000,00 kn

 Aktivnosti projekta su kako slijedi:

Info centar potrošača

Centralni ured Info centra potrošača će biti u Zadružnom domu (Društveni dom) Vukanovec, Općina Gornji Mihaljevec, a jednom tjedno će savjetnici biti po planu na raspolaganju u lokalnim samoupravama koje podupiru Projekt.  Pri tome prostor osiguravaju lokalne samouprave, a nositelj projekta će osigurati pored savjetnika, i nazočnost pravnih stručnjaka.

Za potrebe informiranja i savjetovanja potrošača biti će otvoren besplatni (0800/xxx)  INFO telefon, koji će biti u funkciji u radno vrijeme Info centra, a u ostalo vrijeme će biti moguće ostaviti poruku (upit) na koji će potrošač dobiti odgovor u radno vrijeme. Preko telefona potrošači mogu dobiti savjete i informacije iz svih područja potrošačkog života.

Za potrebe informiranja i savjetovanja potrošača biti će tiskan info letak o temeljnim potrošačkim pravima, te pravom i postupcima reklamacije.

Za potrebe informiranja i savjetovanja potrošača biti će otvorena adresa elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , koja će biti u funkcije 24 sata dnevno. Ujedno će se za potrebe projekta koristiti  otvoreni profili na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube i Linkedln koje održavaju volonteri Društva..

Medijsko savjetovanje

U suradnji s Radio 105, internetskim portalom www.emedjimurje.hr i Međimurskih novinama će se objavljivati sadržaji koji su od općeg interesa potrošača, te savjeti potrošačima turistima, a po potrebi će u emisijama gostovati eminentni stručnjaci sa područja zaštite potrošača, Medijsko savjetovanja će imati elemente svekoliku promociju Međimurske županije te Republike Hrvatske.

Mrežne stranice

Uz postojeću mrežnu stranicu udruge www.vukanovcar.hr, što dostupnije informiranje i savjetovanje potrošača otvorena je i stranica  www.savjetovaliste.info, na kojoj će objavljivati  informacije iz područja informiranja i savjetovanja potrošača. Stranica će se uređivati angažiranjem volontera

 

 

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)