PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Nakon upita više potrošača odnosi li se akcija Crvenog križa i na njih, a tragom poziva na mrežnim stranicama Međimurskih općina da se jave umirovljenici stariji od 65 godine koji zadovoljavaju cenzus kako bi bili uključeni u akciju Crvenog križa, uputili smo slijedeći upit u GDCK Čakovec:

Poštovani,

u više JLS u Međimurju je istaknuta ova obavijest:

"Pozivamo osobe starije od 65 godina s područja Općine koje:

  • Žive same i primaju mirovinu manju od 1.500,00 kuna
  • Žive u dvočlanom kućanstvu i njihova ukupna primanja su do 2.000,00 kuna

da ŠTO PRIJE dostave odrezak od mirovine, OIB i osobnu iskaznicu u Općinu (svakim radnim danom od 7-15 h) u svrhu dostave podataka Crvenom križu za projekt „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“. Dobili smo nekoliko upita starijih potrošača, što je s onima koji su stariji od 65 godina i ne primaju mirovinu, te neki čak nemaju nikakvih prihoda, a neki primaju dodatak za pomoć i njegu druge osobe. Nekima pomažu djeca koji ih imaju, a ima i onih koji nemaju nikoga.

Molimo Vas informaciju, je li se ova akcija odnosi isključivo na umirovljenike (tako se tumači u JLS) ili na sve starije i nemoćne koji nemaju prihoda tj. udovoljavaju Vaše kriterije.

S poštovanjem, unaprijed zahvaljujemo !

Željko Tomašić

Odgovor i pojašnjenje iz GDCK Čakovec dobili smo promtno i objavljujemo ga u cijelosti:

 

Akcija se odnosi na osobe starije od 65 godina bez obzira je li njihovo primanje mirovina ili nije. To bi značilo da ukoliko osoba nema primanja, jednako tako može se javiti u navedenu općinu, no to da nema primanja mora i dokazati (Potvrda porezne uprave o visini primanja).

Ukoliko osoba prima dodatak za pomoć i njegu drugih osoba, takva osoba trebala bi biti na popisima Centra za socijalnu skrb, što znači da je već uključena u projekt. No, ukoliko imate saznanja o nekome tko ima doplatak, a još uvijek nije dobio paket, slobodno ga uputite u naš ured na adresi Kralja Tomislava 29, Čakovec.

Dakle, na popise općina mogu se upisati sve osobe starije od 65 godina čija su primanja od 0 kn pa do 1500 kn za samce - bilo da je to primanje  mirovina ili ne, te od 0 kn do 2200 kn ukupno za one koji žive u dvočlanom kućanstvu.

Lijep pozdrav,

--

Barbara Prprović

Suradnica na projektima GDCK Čakovec
Tel: 040/395-248
Mob: 091/585-4909
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)