PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Važnost hrane u našem životu teško je precijeniti. Hrana je naše svakodnevno gorivo i ponekad zahtijeva više vremena i pozornosti nego što smatramo da joj možemo posvetiti posebice za vrijeme ove blagdanske euforije kada se ona prekomjerno kupuje i konzumira.

Uoči nadolazećih blagdana Centar za edukaciju i informiranje potrošača predstavlja knjižicu „Srdačno, hrana „ koja nudi praktične savjete i rješenja kako planirati kupovinu i jelovnik, kako skladištiti hranu, ali i daje odgovore kako naše svakodnevne navike utječu na globalna pitanja kao što su klimatske promjene, sigurnost hrane i glad u svijetu.

„Ovo pred vama nije obična knjižica: ona vas poziva na promišljanje o tome kako kuhate, te kako planirate, pohranjujete i upravljate hranom, kako biste izbjegli bacanje“, poručila je Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača, koordinatorica projekta za Hrvatsku.

Knjižica je izdana uz financijsku potporu Europske komisije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.

Elektroničko izdanje knjižice “Srdačno hrana ” svi zainteresirani mogu preuzeti na sljedećem linku.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE : PREDSTAVLJANJE KNJIŽICE „ SRDAČNO HRANA „ (original - pdf)

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)