Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati i u radno vrijeme ureda.

0800/42-00

Pozivi mogući isključivo s pozivnog broja 040 i 042

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Lažna nagradna igra širi se društvenim mrežama, a u njoj organizatori traže dostavu fotografija osobne iskaznice. Agencija za zaštitu osobnih podataka poziva građane da takve slučajeve prijave policiji.

Na društvenim mrežama ponovno su se pojavile lažne stranice trgovačkih centara i poznatih brendova s lažnim nagradnim igrama, čiji organizatori traže dostavu fotografije osobne iskaznice građana.

''Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana ova Agencija je od građana zaprimila veći broj upita vezanih za prikupljanje i daljnje obrade njihovih osobnih podataka, točnije prikupljanje osobnih podataka i fotografija osobnih iskaznica, u svrhu provođenja lažne nagradne igre putem lažne Facebook stranice Arena Centra Zagreb.

Mišljenja smo kako postoji sumnja u moguće počinjenje kaznenih djela iz članka 146. Kaznenog zakona 'Nedozvoljene uporabe osobnih podataka', kao i drugih kaznenih djela, za čije su istraživanje i procesuiranje nadležni Policija i Državno odvjetništvo, stoga upućujemo građane da u slučaju takvih događaja isto prvenstveno prijave nadležnoj Policijskoj postaji'', priopćili su iz Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Iz Agencije savjetuju građanima da u svakodnevnom životu s povećanim oprezom postupaju sa svojim osobnim podacima te da svoje osobne podatke ne prosljeđuju građanima, da prije bilo kakvog uključivanja u neku nagradnu igru provjere vjerodostojnost i organizatora, kao i izvor objave.

zimo.dnevnik