PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Česta meta internetskih prevaranata su stariji građani, a situacija nije ništa drugačija ni kada se radi o novoj prevari putem pisma. Naime, ovo je takozvana nigerijska prevara u kojoj se osoba obavještava da je naslijedila novac od mogućeg člana obitelji. Policiji se o ovoj prevari požalila starija gospođa, a oni su onda izdali upozorenje svima.

Starija ženska osoba s područja Karlovačke županije je na kućnu adresu dobila pismo osobe koja se predstavlja kao odvjetnik i piše joj da je naslijedila novac od mogućeg člana obitelji. Prevara nastupa kada se osoba javi na kontakt broj koji je naveden u pismu, a koji se treba nazvati kako bi se dobio navedeni novac.

– S obzirom na to da postoji mogućnost da je više građana, posebice osoba starije životne dobi, zaprimilo predmetna pisma, kao i da na opisani način građani mogu postati žrtve prijevare, upozoravamo ih da u ovakvim slučajevima ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela, javljaju iz Policijske uprave karlovačke.

Ova pisma se mogu odmah prepoznati jer su često i vrlo nepismena, a osim toga se uvijek spominje i neki afrički dužnosnik, dok se prevara pokušava izvršiti tako da žrtva misli da je naslijedila novac. Dakle, na ovakvo ili slično pismo nemojte odgovarati, a nemojte ni zvati kontakt koji je naveden.

Mirovina

 

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)