PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Europski parlament izglasao je uredbu kojom će na baterijama morati pisati trajanje, a proizvođači će u budućnosti morati proizvoditi mobitele kojima se baterija lako može zamijeniti.  Uredba o baterijama, tako se zove dokument po kojem će na baterijama za mobitel morati biti označeno koliko im je očekivano trajanje.

Uredbu je izglasao Europski parlament i to jer su se potrošači žalili kako ona kraće traje nakon ažuriranja mobitela.

Istrošena baterija zapravo znači kupovinu novog skupog uređaja. Mi u Europskom parlamentu smo ovoj praksi odlučili stati na kraj, pa smo na Odboru za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane izglasali Uredbu o baterijama, kazala je hrvatska eurozastupnica u EP-u Biljana Borzan.

Njome se proizvođače obvezuje da proizvode mobitele u kojima će baterije biti lako zamijeniti, bilo da to činimo sami ili uz pomoć servisera, dodaje zastupnica

Uredba treba stupiti na snagu najkasnije do 2024. godine, a do tada proizvođači imaju vremena da se prilagode na nova pravila, zaključila je Borzan. 

Zimo dnevnik

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)